Ταξιδεύω με τον Σκύλο μου

Ταξιδεύω με τον Σκύλο μου

Το να ταξιδεύεις με τον σκύλο σου ή να τον παίρνεις μαζί σου στις διακοπές σου δίνει χαρά και σου παίρνει το άγχος σχετικά με τη φροντίδα του. Παρ΄ολα αυτά, χρειάζεται λίγο μελέτη πριν το επιχειρήσεις έτσι ώστε να είναι μία ευχάριστη εμπειρία και για τους δυο σας.

 

Πριν το ταξίδι

  • Είναι λογικό να νιώθεις τύψεις όταν βάζεις το σκύλο σου στο κλουβί…και εσένα δε θα σου άρεσε αλλά θυμίσου οτι οι σκύλοι δεν έχουν πρόβλημα με το κλουβί και μάλιστα κάποιοι νιώθουν πιο ασφαλείς μέσα σε αυτό!

 

  • Πριν βάλεις το σκύλο μέσα στο κλουβί φρόντισε να τον έχεις πάει μία μεγάλη βόλτα ώστε να ασκηθεί αρκετά. Είναι πολύ σημαντικό διότι αν έχει ξοδέψει ενέργεια, θα θέλει να ξεκουραστεί.

 

  • Μη παρουσιάζεις το κλουβί σαν φυλακή!  Δείξε το στο σκύλο σου και απλά άνοιξε την πόρτα. Μη τον σπρώχνεις να μπεί. Δώσε του το χρόνο να μπεί μόνος του.’Οταν βολευτεί, κλείσε την πόρτα και απομακρύνσου με θετική ενέργεια.

 

  • Δε χρειάζεται να του μιλάς με θλιμμένη φωνή τύπου “μην ανησυχείς,θα φτάσουμε γρήγορα” διότι ο σκύλος θα νιώσει οτι κάτι δε πάει καλά και θα αγχωθεί.

 

Κατά τη διάρκεια

  • Όπως προαναφέραμε, είναι καλό ο σκύλος να ταξιδεύει μέσα σε κλουβί. Είναι πιο ασφαλές και για αυτόν και για εσένα.

 

  • Πάρε μαζί σου την αγαπημένη του κουβερτούλα / παιχνίδι / αρκουδάκι / κόκκαλο ή ότι άλλο τον ηρεμεί και τον χαλαρώνει. Για έξτρα χαλάρωση,τρίψε λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας ανάμεσα στα χέρια σου  και κάνε του μασάζ στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

 

  • Μη τον ταίσεις πολύ πριν το ταξίδι και καθόλου όσο το αμάξι είναι εν κινήσει. Τα σκυλιά είναι επιρρεπή στη ναυτία. Όταν κάνεις ένα διάλειμμα από την οδήγηση μπορείς να του δώσεις ένα σνακ κατά προτίμηση υψηλό σε πρωτείνη και να περπατήσεις ή να παίξεις λιγάκι μαζί του ώστε να εκτονώσει λίγη από τη συσσωρευμένη του ενέργεια.

 

  • Μπορεί να είναι δελεαστικό αλλά καλύτερα απέφυγε να δώσεις στο σκύλο σου ηρεμιστικό ή υπνωτικό. Προσπάθησε να τον κρατάς χαλαρό με τη στάση και τη συμπεριφορά σου.

 

Προσοχή! Μη τον αφήνεις μέσα στο αμάξι όταν παρκάρεις κυρίως όταν έχει έξω υψηλή θερμοκρασία. Ακόμα και με λίγο ανοιχτό παράθυρο, το αμάξι ζεσταίνεται πολύ γρήγορα και ο σκύλος μπορεί να αφυδατωθεί.