Πότε Περνάω Έλεγχο?

potepernaoΣτις εγκαταστάσεις μας ο τεχνικός έλεγχος είναι μια ευχάριστη διαδικασία για τον αυτοκινητιστή και παράλληλα μια ενέργεια απαραίτητη για την εξασφάλιση της ασφάλειας του ίδιου και των συνεπιβατών του.

Γι’ αυτό στο Ι.ΚΤΕΟ Καρδίτσας τηρούμε αδιάβλητες διαδικασίες και αυστηρούς εσωτερικούς ελέγχους. Το δελτίο που εκδίδουμε είναι ισότιμο με το κρατικό και σας καλύπτει απέναντι στο νόμο. Ο τεχνικός έλεγχος οχημάτων είναι υποχρεωτικός για όλα τα οχήματα.

 

► Τα νέα οχήματα (ΕΙΧ-ΦΙΧ<3,5t) ελέγχονται, όταν συμπληρώνουν τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία έκδοσης της 1ΗΣ άδειας κυκλοφορίας τους.

► Έκτοτε χρειάζεται να περάσουν από τεχνικό έλεγχο περιοδικά ανά δύο (2) χρόνια με ανώτατο περιθώριο (+ -) μια εβδομάδα.

► Τα επιβατικά δημόσιας χρήσης(Ταξί), Ασθενοφόρα & Εκπαιδευτικά οχήματα ελέγχονται περιοδικά ανά έτος.

► Τα βαρέα νέα οχήματα (ΦΙΧ>3,5t , Λεωφορεία , Ρυμουλκούμενα) ελέγχονται, όταν συμπληρώνουν ένα (1) έτος από την ημερομηνία ταξινόμησης τους.

► Έκτοτε χρειάζεται να περάσουν από τεχνικό έλεγχο περιοδικά κάθε (1) έτος με ανώτερο περιθώριο (+ -) μια εβδομάδα.

► Τα νέα  Μηχανοκίνητα δίκυκλα (Μοτοσικλέτες & Μοτοποδήλατα) ελέγχονται, όταν συμπληρώνουν τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία έκδοσης της 1ΗΣ άδειας κυκλοφορίας τους.

► Έκτοτε χρειάζεται να περάσουν από τεχνικό έλεγχο περιοδικά ανά δύο (2) χρόνια με ανώτερο περιθώριο (+ -) μια εβδομάδα.


Εκούσιος έλεγχος

Μπορείτε να επισκεφτείτε τo Ι.ΚΤΕΟ Καρδίτσας , για να ελέγξετε την κατάσταση του οχήματός σας (ανεξάρτητα από τον περιοδικό έλεγχο), ώστε να μπορείτε να νιώθετε ασφάλεια και σιγουριά στις μετακινήσεις σας:

► Ύστερα από σοβαρές επισκευές του οχήματός σας.

► Όταν πρόκειται να διανύσετε μεγάλες αποστάσεις και δύσκολες διαδρομές.

► Πριν από την αγορά μεταχειρισμένου οχήματος.

► Όποτε παρατηρήσετε αλλαγή συμπεριφοράς του οχήματος σας.

► Όποτε αμφιβάλετε για την τεχνική κατάσταση μεμονωμένων  συστημάτων του οχήματος σας (αμορτισέρ ,φρένα ,σύστημα διεύθυνσης κλπ.).


Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ)

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 208 10/12/2010  η  Κάρτα Έλεγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ) ενσωματώνεται στο ΔΤΕ για το πρώτο έτος.

► Τα νέα οχήματα (ΕΙΧ-ΦΙΧ<3,5t) έχουν υποχρέωση εφοδιασμού με ΚΕΚ με τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημερομηνία της 1ης αδείας.

► Τα επιβατικά δημόσιας χρήσης (Ταξί), Ασθενοφόρα & Εκπαιδευτικά οχήματα έχουν υποχρέωση εφοδιασμού με ΚΕΚ με τη συμπλήρωση έξι (6) μηνών από την ημερομηνία 1ης αδείας.

► Τα Βαρέα νέα οχήματα (ΦΙΧ>3,5t, Λεωφορεία, Ρυμουλκούμενα) έχουν υποχρέωση εφοδιασμού με ΚΕΚ με τη συμπλήρωση έξι (6) μηνών από την ημερομηνία 1ης αδείας.

Η ΚΕΚ έχει ισχύ:

α) ΕΙΧ-ΦΙΧ(<=3,5t) : ένα (1) χρόνο.

β) ΕΔΧ, (ΦΙΧ & ΦΔΧ) >=3,5t , Λεωφορεία : Έξι (6) μήνες.

Με την ΥΑ 34984/3976/08/06/2006 δίνετε η δυνατότητα στα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ να εκτελούν και ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ έλεγχο καυσαερίων & έκδοση ΚΕΚ.